HRANT DİNK DAVASI : Hrant Dink cinayetinin şifreleri kaybolmuş !

Yasin Hayal grubunun faaliyetlerinin Hrant Dink cinayetinden çok daha önce yakından izlenerek raporlandığı ancak bu raporların 24’ünün kayıp olduğu ortaya çıktı. Üstelik raporların kaydedildiği bilgisayar da kayıp

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Yasin Hayal grubunun cinayetten önce teknik takibe alındığı ancak “F5 raporu” olarak tanımlanan takip formlarının 24’ünün kayıp olduğu anlaşıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde F5 raporlarının hazırlandığı bilgisayarın ise bulunamadığı ortaya çıktı.

SAVCILIK RAPORLARA ULAŞTI

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan’ın dünkü köşe yazısında Dink suikastıyla ilgili dikkat çekici bilgiler yer aldı. Yazıya göre Dink soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şube Başkanı Ali Fuat Yılmazer, sorgusu sırasında yeni delillerin ipuçlarını verdi. Buna göre, Dink suikastı henüz gündemde değilken, Yasin Hayal grubuna yönelik teknik takip ve izleme faliyetleri başlatıldı. Dönemin Trabzon İstihbarat Şubesi’nde görevli olan ve halen Dink soruşturması çerçevesinde tutuklu bulunan Muhittin Zenit de, “F5 raporu” olarak tanımlanan takip formlarını hazırlayıp büroya teslim etti. Ancak 24 takip formunun daha sonra kaybolduğu anlaşıldı.

HAYALET BİLGİSAYAR

Kayıp olduğu anlaşılan bu raporlar, soruşturmanın yeni evresinde savcılar tarafından ilk kez ortaya çıkarıldı. Polis memuru Zenit’e ait kayıtlardan söz konusu F5 raporlarına ulaşılınca, aslında Hayal grubunun Dink suikastıyla ilgili bilinen süreçten çok daha önce fark edildiği, faaliyetlerinin ciddi biçimde yakından takip edildiği ve raporlandırıldığı anlaşıldı. Savcılar, bu yeni kayıtları değerlendirip soruşturmaya yeni boyut kazandırdı.

Bu süreçte savcılar bir ayrıntı daha tespit etti. Dink suikastı öncesinde dinleme kararıyla elde edilen bilgiler, yazışmalar ve hazırlanan raporlar bir bilgisayarda toplanmıştı. Trabzon İstihbarat Şubesi’ndeki bu bilgisayar Dink cinayetinden 9 gün önce yani 10 Ocak 2007’de arızalandığı gerekçesiyle kullanım dışı bırakıldı. Trabzon Emniyeti’ndeki bu kayıtlara göre onarılması için 2 Şubat’ta Ankara’ya gönderildi. Ancak Ankara’da böyle bir bilgisayarın geldiğine ya da onarıldığına dair bir kayıt yok. Öte yandan yazıda, soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğu ve iddianame yazım aşamasına gelindiği de belirtildi.

Etiketlendi:, ,

Yorum bırakın