Günlük arşivler: 18 Ağustos 2015

PKK DOSYASI : KANDİL DAĞI OPERASYONUNDA ÖLEN PKK LEŞLERİ BİR ARADA !!!

ARAŞTIRMA DOSYASI /// ERDAL AKALIN : İlluminati !..

1 Mayıs 1776 tarihinde hukuk profesörü Adam Weishaunt ve Baron von Knigge tarafından kurulan örgüt, ‘Aydınlanmış Olanlar’ anlamını taşımaktadır. Siyonist bir kurumlaşma olduğuna inanılmaktadır. Bazılarına göre de masonik bir örgütlenmedir.

Kuruluş amaçları;

– İnsanların düşünce özgürlüklerini desteklemek;

– İnsanları dinsel dogmatik düşüncelerden arındırmak,

– Newton’un tanımladığı pozitif bilim geliştirmelerini teşvik etmek, olarak tanımlanmıştır.

Üyeleri gizli tutulmuş olup, ilk üye sayısı on iki kişidir. Sonraları üye portföyü genişletilmiş ve 80 kişiye çıkarılmıştır. Üst düzey üyeler takma isimlerle anılır. Örneğin; kurucu üye olan Adam Weishaunt, ‘Spartacus’ olarak bilinir.

Kendilerini Dünya’nın Kontrol Merkezi olarak tanımlayan örgütlenme, 1874 tarihinde siyasi amaçlı çalışmaları olduğu kabul edilerek kapatılmıştır.

19. yy başında ünlü Alman filozofu Hegel’in aralarına katılımı sonrası İlluminati yeniden canlanmış ve Hegel’in ‘tez-antitez’ kuramı doğrultusunda amaçlarını yeniden gözden geçirir olmuşlardır. Yeni tezleri; Yeni Dünya Düzeni olarak şekillenmiştir.

Kendi örgütlenme sürecinde İtalya’ya gelmişler ve Katolik Kilisesi’nin egemenlik saydığı dogmatik kural ve inançları değiştirmeye çalışmışlar ve Vatikan’ı ikna etmek istemişlerdir.

Halen on tepe yönetici ve altlarında 300 kadar alt kadronun yer aldığı örgütlenme, özellikle askeri, ekonomik ve yönetsel faaliyetleri ile dikkati çekmiştir.

Aralarında bazı A.B.D. Başkanları dâhil, birçok önemli siyasetçiyi ve Hollywood dâhil bazı sanatçıları barındırdığına inanılır. Bu nedenle de birçok komplo teorisine dâhil edilen bir örgüt olarak bilinirler.

İsimleri bilinmeyen ancak tahmin edilebilinen on üst düzey liderinin yuvarlak masa şövalyeleri gibi ortak kararlar aldıklarına inanılır. Ki, bu on liderin mali güçlerinin toplamının, dünyanın yüzü aşkın ülkesinin mali güçlerinin toplamından daha fazla olduğu tahmin edilmektedir. Örneğin; lider kadrosunda adı sıklıkla geçen Rockfeller’in uluslararası bankaların ve bazı büyük petrol şirketlerinin büyük hissedarı olduğu kabul edilmektedir.

İlluminati’nin yeni amacının; Yeni Bir Dünya Düzeni ve Tek Dinli Bir Dünya Toplumu olduğu fikri yaygın inanıştır.

Bu amaçları doğrultusunda dünya ülkelerinin yönetim modellerine ve siyaset aktörlerine müdahale ettikleri kabul görmektedir.

Özellikle çıkmış olan veya çıkarılmasına katkıları bulunan savaşların sonrasında ortaya çıkan düzensizlikleri kendi amaçları için yönlendirdiklerine inanılmaktadır. Amaç bellidir, Tek Dünya İlkesi üzerinde uzlaşmak!

Faaliyetlerinin dünya vatandaşlarınca kolayca anlaşılması amacı ile Hollywood sinema endüstrisi, hatta çizgi film yapımcıları, bilgisayar oyunu kurgulayan elektronik sanayi uzmanları ve müzik dünyası ile şarkıcılar sıklıkla bu amaç için kullanılır. Kabul edilen ana amaç için algı yaratmaktır tüm bunlar.

İlluminati, son dönemler özellikle Orta Asya ve Hazar bölgesinin enerji kaynakları ile yakından ilgilenmektedir. Bu projeleri için A.B.D., Rusya, Çin, İran ve hatta Türkiye oyun masalarındaki aktörlerdir.

Şimdi şöyle bir yorum yaparsam, sizce yanlış ve fantastik bir komplo iddiası olarak karşılanabilir mi; acaba ülkemiz çok yakından ilgilendiren ve Sayın Tayyip Erdoğan’ı eş-başkan unvanı ile göreve atayarak gerçekleşmesine çalışılan BOP, bir İlluminati projesi olabilir mi?!.

Erdal Akalın (18.08.2015)

TÜRKİYE BÖYLE BAŞBAKANLAR DA GÖRDÜ /// RUHUN ŞÂD OLSUN ECEVİT AĞABEY

FETULLAHÇI POLİSLER DOSYASI : F tipi polisler istihbarat paylaşmadı

Açılım süreci boyunca kolluk güçleri hizmet binalarının dışına çıkamadı. PKK ortaya çıkan boşluktan yararlanarak şehirlerde örgütlendi. Bu süreçte görevde olan F tipi polisler yerlerine gelenlerle bilgi paylaşmadı

PKK ve IŞİD’in terör eylemlerine karşı önlem alınamaması akıllara istihbarat zaafiyeti mi yaşanıyor sorununu getirdi.

Aydınlık, terör olayları ve bunlara karşı alınan tedbirleri Emniyet yetkililerine sordu. Uzun yıllar terör örgütlerini inceleyen ve bu konuda çalışmalar yapan emniyet yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, eylemlere karşı önlem alınamamasının nedeni, F tipi istihbarat çalışanlarının görev yerlerinin değişiminden sonra yerlerine gelen kişilerle bilgi paylaşımı yapmaması olarak gösterildi.

Terör örgütlerinin içerisindeki haber elemanlarının bilgisini ve onlardan gelen notları imha eden F tipi istihbaratçılar emniyetin eylemleri önceden haber almasının da önüne geçti. Bu iddiayı, görüştüğümüz diğer Emniyet yetkilileri de doğruladı.

Emniyetin terör olaylarına karşı önlem alması için bilgi akışı sağlayan haber elemanlarına ulaşamaması sürecin işleyişini de engelledi. Bu olumsuzluk istihbarat zaafiyetine de yol açtı. Bir emniyet amiri bu zaafiyeti şöyle aktardı: “Çözüm süreci boyunca kolluk güçleri hizmet binalarından çıkamamıştır. PKK bu süre zarfında boş durmamış devletin boş bıraktığı yerleşim merkezlerinde şehir örgütlenmesini tamamlamıştır.”

PKK kadrolarının teslim olma adıyla dağdan inerek şehir kadrolarına eğitim verdiğini anlatan Emniyet yetkilileri , teslim olan örgüt üyelerine ceza dahi verilmemesinin bu örgütlenme sürecini de hızlandırdığını vurguladı. PKK’nın bu süre içinde hedef aldığı asker ve polislerin araç plakalarına, ikamet adreslerine ulaştığı ifade edildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar’da 2 polisin evine girerek şehit edilmesi olayını hatırlatan emniyet yetkilisi, “Örgüt şehirde yapacağı eylemlere uygun silahlanmayı tamamlamıştır. Şehit edilen polis memurları eyleminde örgütün susturuculu tabanca kullanmış olması bu hazırlığı gösteren emarelerdendir” dedi.

FETULLAHÇI İSTİHBARATÇILAR DOSYASI : FETÖ’nün istihbarat fareler ine terör davası

DEVA  programına girerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin bilgilerine ulaşarak, yasadışı yollardan istihbarat toplayarak bu bilgileri servis eden Paralel Yapı’ya bağlı 10 şüpheli için ikinci dava açıldı.

Kendilerine ait şifrelerle emniyet ve asayişi sağlamak üzere ülke genelinde herkese ait istihbarat bilgilerini topladığı DEVA programına girerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin bilgisine ulaşan 10 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla ikinci dava açıldı. Şüpheli 10 isim hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitlere yer verildi. İddianamede, şüphelilerin FETÖ çıkarları için bu suçu işledikleri belirtilirken sorgulamaları bir plan ve program içerisinde yaptıkları, paralel yapılanmanın içerisinde yer alan kişilerin deşifre olmaması için değişik illerdeki elemanlarını kullanarak kişisel bilgilere erişim sağladıkları kaydedildi.

Darbe teşebbüsü

İddianamede örgütün ayrı bir silahlı güç oluşturmayarak devletin kamu gücüne sızdırdığı üyelerinin elindeki silah ve kamu gücü ile devletin anayasal düzenini ve hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği belirtilirken bu teşebbüsün 17 Aralık 2013 ve 25 Aralık 2013 günü denendiği ancak başarılı olamadığı kaydedildi.

İftira ve yalanla propaganda

Örgütün başarısız darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığının ve darbenin onun kişisel özellikleri nedeniyle başarılı olamadığını bilen örgütün kara propaganda başlattığının aktarıldığı iddianamede, örgütün emniyet istihbarat birimlerindeki hücrelerinden temin edilen Cumhurbaşkanı ve ailesi hakkındaki bilgilerin çarpıtıp değiştirerek, iftira ve yalan ekleyerek karalama propagandası başlatıldığı kaydedildi.

Fişleme de yaptılar

Şüphelilerin polis teşkilatında istihbarat içerisinde örgütün bu hedefine yönelik bilgi toplayan değişik hücre üyeleri olduğu ifade edilen iddianamede örgütün talimatıyla şüphelilerin gerekmediği halde şifrelerini kullanıp istihbarat programına girerek Cumhurbaşkanı ve aile yakınlarının özel bilgilerini elde ederek 2012 ve 2013 yıllarında örgüt yöneticilerine ulaştırdığı aktarıldı. İddianamedeki şüphelilerin, insanların fişlenmesinin yanısıra, MİT TIR’ları olayında da rol aldığı belirlendi.

IŞİD DOSYASI : Türk istihbaratı, DAEŞ’in oyununu bozdu

Türkiye’den Suriye’ye kaçak olarak geçemeyen terör örgütü DAEŞ köşeye sıkışınca çareyi Asya’da aramaya başladı. Örgütün pasaport oyunu istihbarat birimleri tarafından bozuldu.

Terör örgütü DAEŞ, örgüte yeni katılan kişileri Suriye’ye götürmek için kullandığı Türkiye güzergâhını Asya ülkelerine kaydırdı. Türk sınırı ve havalimanlarında kurulan istihbarat amaçlı ekipler son aylarda birçok DAEŞ’li teröristleri sınırdan içeri almadı. 100’ün üzerinde katılımcıyı Türkiye’ye girer girmez sınır dışı etti. Alınan önlemler sayesinde örgüt elemanlarının hedef ülkesi Tayland oldu.

PASAPORT TİCARETİ

DAEŞ’in büyük kumpası Türk istihbaratı sayesinde tespit edildi. Tüm pasaport, uçuş ve konaklama masraflarının karşılandığı örgütün Türk kökenli militanları, Tayland’a götürülüyor. Bir süre Tayland’da kalan bir süre kaldıktan sonra pasaportlarını kaybettiklerini öne süren terör örgütü üyeleri Türkiye’ye pasaportsuz dönüyorlar. Geride bıraktıkları pasaportlar ise Tayland’da Suriye ve Irak’a gitmeyi bekleyen teröristlere verilerek bölgeye geçmeleri sağlanıyor. Bu durumun tespit edilmesinin ardından polis, Asya ülkelerinden gelen pasaportsuz Türk yolcuları mercek altına aldı.

ÖRGÜT ÇÖZÜLDÜ

İstanbul’da 55’i DAEŞ militanı olmak üzere 109 kişinin gözaltına alındığı operasyonda militan sevkiyatında dair detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Havaalanlarında kurulan risk analiz biriminin çalışmalarıyla militanların sınır dışı edilmesinin ardından DAEŞ sistemini değiştirdi. Militanlar Türkiye üzerinden değil, Asya ülkeleri üzerinden çatışma bölgelerine gönderiliyor.

PASAPORTLARINI BIRAKIP GERİ DÖNÜYORLAR

Türkiye üzerinden geçişlerin zorlandığı dönemde DAEŞ’a katılmak isteyenlerin hedef ülkesi ise bu sefer Tayland oldu. Tüm pasaport, uçuş ve konaklama masraflarının karşılandığı Türk yolcular, Tayland’da bir süre kaldıktan sonra pasaportlarını kaybettiklerini öne sürerek ülkeye pasaportsuz dönüyorlar.

165 KİŞİ GİRİŞ YAPMAYA KALKIŞTI

Atatürk Havalimanı’ndan son 6 ay içerisinde 165 kişi DAEŞ’a katılmak için Türkiye’ye giriş yapmaya çalıştığı ortaya çıktı. Avrupa ülkelerinden gelen DAEŞ elemanları gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

PKK DOSYASI : PKK telsizlerinde operasyon paniği

Türk jetlerinin Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine düzenlediği operasyonların yarattığı panik havası teröristlerin telsiz konuşmalarına yansıdı. Başbakan Davutoğlu’na sunulan telsiz görüşmelerinde örgüt üyelerinin, “Hepimizi tek tek biliyorlar” ifadeleri kullandığı öğrenildi

Sınırötesinde ve yurtiçinde operasyonlara hedef olan PKK’nın telsiz görüşmelerine panik havası yansıdı. İstihbarat birimleri tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulan teröristler arasındaki telsiz görüşmelerinde örgüt üyelerinin, “hepimizi tek tek biliyorlar”, “sokağa çıkınca izliyorlar” gibi ifadeler kullandığı öğrenildi. Ceylanpınar’da iki polisin evlerinde uyurken kafalarından vurularak şehit edilmelerinin operasyonların başlamasının ana gerekçesi olduğu vurgulanırken, PKK’nın önce saldırıyı üstlenip sonra kendi kontrollerinde olmayan bir yapı tarafından yapıldığına dair açıklamaları yaşanan paniğin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Başbakan Davutoğlu’na sunulan telsiz konuşmaları ve istihbarat raporlarına göre ise ik polisin şehit edilmesi, “tartışmasız” PKK tarafından organize edildi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde Kobani (Ayn-el arab) eylemleri sırasında yaşananlar üzerine güvenlik bürokrasisinde başlatılan görevden alma operasyonları, Suruç patlamasının ardından yaşanan süreçte yeniden gündeme geldi.

Süreç 6-7 Ekim ile başladı

Milliyet’in güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 6-7 Ekim’de yaşanan Kobani eylemlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından etkisiz kaldığı tespit edilen vali, emniyet müdürleri ve il Jandarma komutanlarıyla ilgili detaylı bir çalışma yapılması talimatı verildi. Çalışma kapsamında hazırlanan raporlarda bazı illerde, “paralel örgüt yapılanması”; bazı illerde ise, “kontrolde zorlanılarak yetersiz kalındığı” için eylemler ve terörle mücadelede etkisiz kalındı.

Bu süreçte Mardin, Şırnak, Gaziantep, Diyarbakır valileri ile 54 ilçe emniyet müdürü, bazı kaymakamlar ile il jandarma komutanları görevden alındı. Kaynaklar, bu görevden almaların ardından bölgede, “düzenin sağlanması” ve “talimatların uygulanmasında”; “ciddi bir fark ortaya çıktığını” vurgulanırken, değişim yapılan illerde güvenlik açısından problemlerin en az seviyeye indiğine dikkat çekildi.

Son olarak Diyarbakır Emniyet Müdürü için kararname hazırlandı. Kaynaklar, “Süreçte etkin mücadelenin bu değişimlerden kaynaklandığına” vurgu yaptı. Davutoğlu’nun da bilgisi dahilinde 6-7 Ekim Kobani olaylarında başlayan sürecin ardından bölgede önemli bir değişim de tamamlanma aşamasına gelmiş oldu.

PKK’lılar panikte

Örgütün, “derin ve yoğun bir panik” içinde olduğu istihbarat raporlarına yansıdı. Davutoğlu’na da sunulan örgütün telsiz görüşmeleri de örgütteki yoğun panik havasını gösterdi. Teröristlere telsiz üzerinden operasyonlara karşı talimatlar verilirken, “hepimizi tek tek biliyorlar”, “sokağa çıkınca izliyorlar” gibi kayıtlar olduğu görüldü. İstihbarat raporlarında, PKK’nın önce iki polisin şehit edilmesini üstlenip bir hafta sonra da, “kendi kontrollerinde olmayan grubun” yaptığını açıklamasının da bu paniğin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. İstihbarat raporları ve telsiz konuşmalarına göre Ceylanpınar’da iki polisin şehit edilmesi olayı; “tartışmasız” PKK tarafından organize edildi. (Kıvanç El/Milliyet)

IŞİD DOSYASI : 10 başlıkta Türkiye ile ABD arasında IŞİD’e karşı mücadele mutabakatı

Türkiye ile ABD arasında yapılan mutabakata göre Adana-İncirlik “lojistik”, Batman “keşif” ve Diyarbakır-Pirinçlik ise IŞİD’e karşı üs olacak. Üsler, Türkiye’nin arasının iyi olmadığı Mısır ve İsrail’e kapalı olacak. Diğer koalisyon ülkelerinin hangilerinin olacağını ABD karar verecek. PYD zamana bırakıldı. Suriye lideri Esad için henüz plan yok. Özgür Suriye Ordusu ise istihbarata eklenecek, Suriye sınırda güvenli bölge kurulacak.

Habertürk gazetesinden Bahar Bakır ve Murat Gürgen, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı Türkiye ile ABD arasında yapılan mutabakatın detaylarını haberleştirdi. Bakır ve Gürgen’in bugünkü Habertürk’te çıkan haberleri şöyle:

Habertürk, ABD ile Türkiye arasında IŞİD’le mücadele konusunda imzalanan mutabakatın şifrelerini açıklıyor. Taraflar, Türkiye’deki üslerin yabancı uçaklara ve askerlere açılması konusunda anlaşma sağlarken, IŞİD’den arındırılacak bölgeye yerleştirilecek unsurlar ile PYD ile Esad’ın konumlarına ilişkin müzakereler sürüyor. 10 soruda mutabakatın ve ABD ile devam eden görüşmelerin şifreleri şöyle:

1- GÜVENLİ BÖLGE KURULACAK MI?

Cerablus-Azez hattında 110 kilometrelik IŞİD’den arındırılmış bölge oluşturulacak. Uluslararası hukuktaki güvenli bölge statüsünü taşımasa da bu bölgedeki Suriyelilerin can güvenliği sağlanmış olacak. Koalisyon güçlerinin operasyonlarına Suriye müdahale etmediği için hem havadan hem karadan güvenliği sağlanan bir arındırılmış bölge oluşacak. Bu konuda taraflar anlaştı.

‘GÜVENLİ ‘ DEĞİL ‘ARINDIRILMIŞ BÖLGE’

2- IŞİD’DEN ARINDIRILMIŞ BÖLGE NASIL SAĞLANACAK?

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD’i süpürerek boşalttığı alanda, ılımlı muhaliflerin kontrolü ele geçirmesi sağlanacak. Ilımlı muhalifler olarak öne ÖSO çıkıyor. Bu konuda da anlaşma sağlandı.

3- DEMOGRAFİK YAPI NASIL KORUNACAK?

IŞİD’den arındırılmış bölgeye özellikle Türkmen güçlerinin yerleştirilmesi üzerinde duruluyor. Türkiye, bu talebi masaya koydu. Böylece PYD’nin Kürt kantonlarını birleştirerek demografik yapıyı bozma girişimi engellenecek. Halen ABD, PYD’den istihbarat desteği alıyor. Bu istihbarat ağına ÖSO da eklenerek Türkmen ve Arapların hedef alınması riski ortadan kaldırılacak.

İŞTE IŞİD’DEN ARINDIRILMIŞ BÖLGE! İŞTE IŞİD’DEN ARINDIRILMIŞ BÖLGE!

4- IŞİD’DEN TEMİZLENECEK BÖLGEYE MÜLTECİLER GERİ DÖNECEK Mİ?

İsteyen mülteciler, IŞİD’den arındırılmış bölgeye yerleşecek. Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgası gündeme gelirse, mülteciler bu bölgeye yerleştirilecek. Bu bölgeye kurulacak kamplarda yaşayacak olan mülteciler, zamanı geldiğinde evlerine dönebilecek. Bu konuda da mutabık kalındı.

5- ÇEKİÇ GÜÇ BENZERİ OLUŞUMA GİDER Mİ?

Şu anki yapının Çekiç Güç’le bir benzerliği bulunmuyor. İleride, Esad uçaklarının bölgeyi tehdit etmesi halinde uçuşa yasak bölge uygulaması söz konusu olabilir. Çekiç Güç görüşmelerini yürüten dönemin Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı emekli Büyükelçi Uluç Özülker, “O dönemde güvenli bölge, oradaki Kürtlerin güvenliği için kuruldu. Oysa bugün kurulması istenen güvenli bölge, Türkiye’nin kendisine saldırılmasını önlemek ve mültecilerin yolunu kesmek içindir. Sonuç olarak Çekiç Güç’le bunun uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi. Çekiç Güç Eşkomutanı olarak görev yapan Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş da “Esad rejiminin tehdidi olursa, belki o zaman uçuşa yasak bölge oluşturulabilir. O zaman Esad’a ‘Bu bölgeye 10 kilometreden fazla yaklaşan uçağını vururuz’ denebilir” diye konuştu.

6- TÜRKİYE HANGİ ÜSLERİNİ NE AMAÇLA AÇACAK?

Diyarbakır Üssü, muharip savaş uçaklarının konuşlanması ve Suriye’ye yönelik bombardımana katılması için açılacak. Malatya’daki ABD radar üssü ve Batman Üssü’nde konuşlanacak insansız hava araçları harekâta istihbarat katkısı sağlayacak. İncirlik lojistik üs olacak. Bu konuda anlaşma sağlandı.

7- TÜRKİYE’NİN ÜSLERİNİ HANGİ ÜLKELER KULLANAMAYACAK?

Türkiye ve ABD’nin ortak kararıyla açılacak olan üslerde, koalisyon güçleri ve bölge ülkeleri yer alacak. Koalisyon güçleri arasında, Türkiye’nin diplomatik ilişkisinin olmadığı ülkeler bulunuyor. Bu çerçevede koalisyon üyesi olan Mısır ve İsrail’e üsler açılmayacak. Asker ve uçak getirecek ülkelere de Türkiye, ABD ile ortak karar verecek.

8- IŞİD’E KARŞI PYD/YPG DESTEKLENECEK Mİ?

Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin PYD/YPG’ye ilave bir katkı vermesi beklenmiyor. ABD ise karada IŞİD’e karşı mücadelede PYD’yi etkin bir şekilde kullandığından lojistik ve silah desteği vereceğini açıkça söylüyor. Bu konu, Türkiye ile ABD arasındaki müzakerelerin en hassas noktasını oluşturuyor. Görüş ayrılıklarının giderilmesi zamana bırakıldı.

9- ESAD’A KARŞI OPERASYON YÜRÜTÜLECEK Mİ?

ABD ile varılan mutabakat sadece IŞİD’i kapsıyor. ABD, önceliği IŞİD ile mücadeleye veriyor. Şu an Esad’ın indirilmesine yönelik bir plan yok.

10- ABD İLE YENİ BİR ANLAŞMA İMZALANACAK MI?

Bakanlar Kurulu kararının imzalanmasıyla yürürlüğe giren mutabakat çerçevesinde üslere, ABD askeri ve uçakları her an konuşlanabilir. Diğer ülkeler, ABD ile müzakereler sonrasında üsleri kullanabilecek. Bunun için de TBMM’nin kabul ettiği tezkere yeterli görülüyor. Ülkelerle, ayrı bir anlaşma imzalanmayacak.

MK ULTRA PROJECT /// VİDEO : Mind Control Using Implant Technology

VİDEO LİNK :

https://www.youtube.com/watch?v=nGSxLtR1eUw&feature=youtu.be

ARAŞTIRMA DOSYASI /// ARMAĞAN KULOĞLU : YANLIŞ POLİTİKALAR TERS TEPTİ

Armağan KULOĞLU

01 Ağustos 2015 Cumartesi 00:00

Yıllardır uygulanan yanlış politikaların ters tepmiş, ancak reçetesi ağır da olsa artık doğrular görülmüştür. Ancak bu doğruların, iktidarın kendisinin zarar görmesinden sonra gündeme geldiği de gerçektir.

Cemaat ittifakı çöktü


Gülen Cemaati yapılanmasına, başta yargı ve emniyet olmak üzere, devlet kademelerinde yer verilmiştir. Cemaatle ittifak içinde hareket edilmiş, ona imkân ve fırsat verilmiş, desteklenmiştir. Cemaat özellikle TSK’nın itibarsızlaştırılması, Türk Milleti’nin gözünden düşürülmesi için kullanılmıştır. Bu yolla sözde askeri vesayetin kaldırılarak, ideolojik düşüncelerinin ülke yönetimine uygulanması planlanmıştır.


Bu yanlış, yalan, düzmece uygulama, cemaatin okları kendisine dönene kadar devam etmiş, o tarihten itibaren paralel devlet olarak nitelendirdikleri yapıyla, kendilerine zarar verdiği için, mücadele içine girilmiştir. Yapılanma derindir. Mücadele devam etmekte, daha da devam edeceği beklenmektedir.


TSK üzerinde uygulanan psikolojik harekât ve yargı süreci çok can yakmış ve acımasız olmuştur. Bunun vebali hala üzerlerindedir. Pardon demekle halledilecek bir konu değildir. Müsaade edenlerden de hesap sorulmalıdır.

Çözüm süreci çıkmazı


1998’de PKK’nın askeri alanda kesin mağlubiyetiyle terör, ülke gündeminden düşmüş, 2003 yılında ABD’nin Irak operasyonunu sonrasında yeniden filizlenmiştir. TSK’nın PKK’yla mücadelesi, özellikle 2008’den itibaren, sözde askeri vesayetin kaldırılmasına engel olduğu düşüncesiyle, yönetim ve özellikle yandaş medya tarafından kötülenmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Buna rağmen 2011 yılına gelindiğinde PKK’nın yeniden askeri alanda mağlup edilmesi söz konusuyken ortaya çözüm süreci safsatası atılmıştır.


Alan, TSK’nın kontrolünden KCK’ya terk edilmiş, asker kışlasından çıkarılmamış, örgütle Oslo’da ortaya çıkan ve yakın bir zamana kadar devam eden müzakereler yapılmıştır. Bunun yanlış olduğunu söyleyenler hainlikle suçlanmış, terör örgütünün devam eden eylemleri provokasyon olarak nitelendirilmiştir.

Tavizler birbirini takip etmiş, bölücü siyaset ve terör örgütü, alınanları kar hanesine yazmış, çıtayı yükseltmiş, isteklerinin kabulü için örgütü de aktif tutmuştur. PYD/PKK-IŞİD mücadelesinin ucu Türkiye’ye dokunduğunda PKK ülkedeki eylemlerini daha da arttırınca onunla da mücadele içine girilmiştir.

IŞİD elde patladı


Suriye’deki kontrolün kaybedilmesinden yararlanan IŞİD, elde ettiği egemenlik alanını, kendisine müsamaha edilen sınırlar dışına (Şii kuşak karşısında Sünni kuşak oluşturmaya hizmet eden saha) çıkıp genişletmek için Kürt bölgelerine saldırdığında ABD’nin tepkisiyle karşılaşmıştır. PYD’nin Suriye kuzeyinde oluşturduğu hâkimiyet bölgesini ve özellikle onun bütünlük arz etmesini tehdit olarak gören Türkiye, başlangıçta doğrudan bir destek vermese de, bazı uygulama ve gösterdiği toleranslarla IŞİD’e fazla ses çıkarmamıştır. Ancak onu terör örgütü olarak ilan etmiş ve IŞİD’le mücadele eden koalisyonun içinde yer almıştır.


Son zamanlarda sınır geçişlerine tahditler getirmesi, ülke içindeki hareketlerini ve imkanlarını kısıtlaması IŞİD’i rahatsız etmiş, gösterdiği tepkiler ve eylemler sonucunda onunla da mücadele içine girilmiştir. Bu kapsamda ABD’yle bir mutabakat sağlanmış, ABD’ye ve koalisyon güçlerine IŞİD’le mücadelede çeşitli imkânlar verilmiştir. Bunun karşılığında da PKK’yla mücadelede, sınır ötesi harekât mutabakatı oluşturulmuştur.

Çelişkiler ve hassas noktalar


PYD, ABD’nin fiili müttefikidir. PKK bağlantılıdır, hatta kendisidir. ABD, Türkiye’nin PKK’yla mücadelesini istemeyerek haklı görmektedir. PKK’yla sınır ötesindeki mücadelede kesinlikle ABD istihbaratına güvenmemelidir. İstihbarat, milli kaynaklardan elde edilmeli ve teyit edilmelidir. PKK/PYD konusunda Batı’nın da durumu farklı değildir.


Diyarbakır’dan kalkan uçaklar anında PKK’ya rapor edilmektedir. Aldatma tedbirleri uygulamamız gerekir.


Güvenli alan, sadece hava operasyonları ve kara ateşleriyle sürdürülemez. ÖSO’yla veya Türkmenlerin teşkilatlandırılmasıyla kontrol yıllar alır. Mülteciler, Türkiye’nin her tarafına dağıldığı için burada toplanması zordur. Kamplardakiler de gelmek istemeyebilir.


Terörle mücadelede bedeli ne olursa olsun sonuna kadar gidilmelidir. Ancak uygulanan yanlış politikaların, bu bedelin ağırlaşmasına sebep olacağı unutulmamalıdır. Özellikle ülke içindeki odakların bilinmesine rağmen bugüne kadar işlem yapılmamasının hesabı sorulmalıdır.


TSK, her şeye rağmen, azim ve başarıyla görevini icra etmektedir. Ancak yönetim, TSK’nın başarısından dolayı ön plana çıkmasından ve itibar kazanmasından çekinmekte, bu nedenle sürekli kendilerini ön planda göstermeye çalışmaktadır.


Yönetim, bugüne kadar yapılan hataları örtmeye, şimdi yapılanları da haklı göstermeye yönelik algı operasyonlarına yoğun bir şekilde devam ettirmektedir.

Uygulamaların, kaybedilen oyların geri kazanılmasına yönelik olduğuna ilişkin yaygın bir kanaat bulunmaktadır.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ sitesinden 01.08.2015 tarihinde yazdırılmıştır