ARAŞTIRMA DOSYASI /// ERDAL AKALIN : İlluminati !..

1 Mayıs 1776 tarihinde hukuk profesörü Adam Weishaunt ve Baron von Knigge tarafından kurulan örgüt, ‘Aydınlanmış Olanlar’ anlamını taşımaktadır. Siyonist bir kurumlaşma olduğuna inanılmaktadır. Bazılarına göre de masonik bir örgütlenmedir.

Kuruluş amaçları;

– İnsanların düşünce özgürlüklerini desteklemek;

– İnsanları dinsel dogmatik düşüncelerden arındırmak,

– Newton’un tanımladığı pozitif bilim geliştirmelerini teşvik etmek, olarak tanımlanmıştır.

Üyeleri gizli tutulmuş olup, ilk üye sayısı on iki kişidir. Sonraları üye portföyü genişletilmiş ve 80 kişiye çıkarılmıştır. Üst düzey üyeler takma isimlerle anılır. Örneğin; kurucu üye olan Adam Weishaunt, ‘Spartacus’ olarak bilinir.

Kendilerini Dünya’nın Kontrol Merkezi olarak tanımlayan örgütlenme, 1874 tarihinde siyasi amaçlı çalışmaları olduğu kabul edilerek kapatılmıştır.

19. yy başında ünlü Alman filozofu Hegel’in aralarına katılımı sonrası İlluminati yeniden canlanmış ve Hegel’in ‘tez-antitez’ kuramı doğrultusunda amaçlarını yeniden gözden geçirir olmuşlardır. Yeni tezleri; Yeni Dünya Düzeni olarak şekillenmiştir.

Kendi örgütlenme sürecinde İtalya’ya gelmişler ve Katolik Kilisesi’nin egemenlik saydığı dogmatik kural ve inançları değiştirmeye çalışmışlar ve Vatikan’ı ikna etmek istemişlerdir.

Halen on tepe yönetici ve altlarında 300 kadar alt kadronun yer aldığı örgütlenme, özellikle askeri, ekonomik ve yönetsel faaliyetleri ile dikkati çekmiştir.

Aralarında bazı A.B.D. Başkanları dâhil, birçok önemli siyasetçiyi ve Hollywood dâhil bazı sanatçıları barındırdığına inanılır. Bu nedenle de birçok komplo teorisine dâhil edilen bir örgüt olarak bilinirler.

İsimleri bilinmeyen ancak tahmin edilebilinen on üst düzey liderinin yuvarlak masa şövalyeleri gibi ortak kararlar aldıklarına inanılır. Ki, bu on liderin mali güçlerinin toplamının, dünyanın yüzü aşkın ülkesinin mali güçlerinin toplamından daha fazla olduğu tahmin edilmektedir. Örneğin; lider kadrosunda adı sıklıkla geçen Rockfeller’in uluslararası bankaların ve bazı büyük petrol şirketlerinin büyük hissedarı olduğu kabul edilmektedir.

İlluminati’nin yeni amacının; Yeni Bir Dünya Düzeni ve Tek Dinli Bir Dünya Toplumu olduğu fikri yaygın inanıştır.

Bu amaçları doğrultusunda dünya ülkelerinin yönetim modellerine ve siyaset aktörlerine müdahale ettikleri kabul görmektedir.

Özellikle çıkmış olan veya çıkarılmasına katkıları bulunan savaşların sonrasında ortaya çıkan düzensizlikleri kendi amaçları için yönlendirdiklerine inanılmaktadır. Amaç bellidir, Tek Dünya İlkesi üzerinde uzlaşmak!

Faaliyetlerinin dünya vatandaşlarınca kolayca anlaşılması amacı ile Hollywood sinema endüstrisi, hatta çizgi film yapımcıları, bilgisayar oyunu kurgulayan elektronik sanayi uzmanları ve müzik dünyası ile şarkıcılar sıklıkla bu amaç için kullanılır. Kabul edilen ana amaç için algı yaratmaktır tüm bunlar.

İlluminati, son dönemler özellikle Orta Asya ve Hazar bölgesinin enerji kaynakları ile yakından ilgilenmektedir. Bu projeleri için A.B.D., Rusya, Çin, İran ve hatta Türkiye oyun masalarındaki aktörlerdir.

Şimdi şöyle bir yorum yaparsam, sizce yanlış ve fantastik bir komplo iddiası olarak karşılanabilir mi; acaba ülkemiz çok yakından ilgilendiren ve Sayın Tayyip Erdoğan’ı eş-başkan unvanı ile göreve atayarak gerçekleşmesine çalışılan BOP, bir İlluminati projesi olabilir mi?!.

Erdal Akalın (18.08.2015)

Etiketlendi:, ,

Yorum bırakın